maanantai 20. syyskuuta 2010

Kirjoituspiiri

Koska en ole saanut töitä, menin työväenopiston fantasiakirjoituskurssille. Hämärän tarinat- niminen kirjoituspiiri kestää 7kk. Kirjoittaminen on ihanaa ja olin suorastaan riemuissani, kun ominta alaani oleva kirjoituskurssi ilmestyi ohjelmistoon. Ensimmäinen tapaaminen oli viime viikon torstaina. Lisäiloa kurssissa tuottaa se, ettei kirjoittaminen rajoitu vain harrastetilaan. Meille tulee joka viikko kotitehtävä, joka liittyy sillä viikolla käsiteltyyn aihepiiriin, tai ainakin näin sen ymmärsin.

Meidän piti tehdä torstaina harjoitus, jossa listasimme parissa minuutissa muutamia pelottavia asioita ja sen jälkeen ei-pelottavia. Ideana oli noukkia ei-pelottavista jotain, mistä muokattaisiin kauhutarinassa pelkoa herättävä.

Pelkolistassani oli:
*hämähäkit
*pimeä
*oman kontrollin menettäminen
*kovat äänet
*syvä vesi
*luut

Ei-pelottavien listassa oli:
*kissat
*kirahvit
*siilit
*kuu
*auringonlasku
*stand-up-komiikka
*laulaminen
*ystävien kanssa olo

Pohdin novellin aihetta jonkin aikaa. Melko pian päähäni muodostui mielikuva karmaisevasta kirahvi-installaatiosta... Tänään kirjoitin tekstin koneelle (pidän käsinkirjoittamisesta) ja singautin sen kirjoituspiirin jäsenille.

Jäsenistä (ei raajoista) puheen ollen... Piirimme ihmiset ovat äärimmäisen mielenkiintoisia. Nuorin on 17-vuotias nainen, vanhin jo maailmaa nähnyt mies. Naiset ovat keskimäärin melko nuoria, tosin taidan itse olla toisiksi nuorin. Olisikohan naisten keski-ikä siinä 30? Ja miehet ovat kai keski-ikäisiä suurimmaksi osaksi. Mutta mitäs iästä, mukaviltahan he vaikuttavat. Ja pari erittäin mielenkiintoista henkilöä siellä on. :)

En malttaisi odottaa torstaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti