maanantai 27. syyskuuta 2010

Seitsemän asiaa itsestäni -haaste

Seamrog haastoi minut kirjoittamaan seitsemän asiaa itsestäni. Ja onnea muuten Kaunis blogi- palkinnosta!

1. Kirjoittaminen on intohimoni. Olen tällä hetkelläkin mukana fantasiaa, kauhua ja scifiä kirjoittavassa kirjoituspiirissä, Hämärän tarinat on sen piirin nimi. Työväenopiston kurssi. Ette voi arvatakaan, miten ilahtunut olin kun löysin lempilajejani sisältävän kirjoituskurssin! Kirjoitan lähinnä fantasiaa, mutta kauhuakin tulee joskus kirjoitettua. Olen kirjoittanut tosiaan jostain 9-11-vuotiaasta ja yhteen aikaan minulla oli runokausi. Runoja löytyy täältä nimimerkillä Secred. Kolmisen romaania on kesken, kaksi niistä fantasiaa ja kolmas fantasia-kauhua. Yhden romaanin kirjoitin käsin (n. 200 sivua) teininä ja nyt käsittelen sitä uudelleen voidakseni yrittää taas sen tyrkytystä kustantamoille. Suurin osa kirjoitustyöstä tapahtuu kuitenkin päässä. Käyn keskusteluja ja seikkailuja tarinan henkilöiden kanssa, välillä ties kenen puolella. Minun vain on helpompi kirjoittaa sitten kun olen pohtinut sopivat vaihtoehdon kuhunkin juttuun.

2. Ilahdun pienistäkin asioista. Tähän on vaikuttanut mm. se, että kouluvuosinani minua kiusattiin pitkään ja pienistäkin asioista oppi silloin nauttimaan koska muuten ei olisi kestänyt. Saatan ilahtua tunneiksi siitä, että näen kauniin, huurteen koristeleman lehden maassa tai että tien ylittää pehmoinen orava. Tätä kai kutsutaan optimistiksi.

3. Tykkään piirtää. Aiempina vuosina maalasin ihan öljyväreillä, mutta nyt se on jäänyt koska värit ovat muuttuneet käyttökelvottomiksi, sniff. Ne vain kuivuvat parissa vuodessa. Luontoa tuli maalailtua. Joskus murrosikäisenä piirtelin sarjakuvia ja inspiraationi pohjana oli esimerkiksi Pokémon. :D Nykyään piirtelen sattumanvaraisesti joitakin kuvia ja itse asiassa tällä hetkellä suunnitteilla on sarjakuva tai pienet stripit eräästä lempieläimestäni eli kissasta. Saatte vielä kuvia siitä.

4. Rakastan laulamista ja soittamista. Laulaminen on niin lähellä meditointia, että laulaessa tuntuu leijailevansa jossain korkealla. Soittaminenkin on ihanaa, joskin sitä ei pääse niin usein tekemään. 9-13-vuotiaana harrastin pianonsoittoa ja täytyy surukseni todeta, että enää en osaa kuin vain yhden kappaleen; Greenleaves- nimisen. Rumpuja osaan soittaa myös ja kun eräs entinen ystäväni toi minulle tuliaisina Irlannista tinapillin (huilu oikeastaan, mutta tinapilli on sen nimi), opettelin soittamaan sitä. Sitä on soiteltu sitten mökin saunarannassa tuulen puhaltaessa ja sateen laskeutuessa.

5. Minulla on vaikeita pakkomielteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että saatan ahdistua pienistäkin asioista ja että en voi useinkaan kävellä pitkiä matkoja yksin, koska tuntuu että tukehdun ahdistuneisuuteeni. Ikävä juttu, mutta yritän hoitaa sitä. Tässäkin on hyvä osata nauttia pienistä asioista.

6. Rakastan eläimiä. Minulla oli 2006-2008 afrikkalainen kääpiösiili Hamlet, joka oli aivan mieletön persoona. Ikävä kyllä siilinen kuoli -08 syksyllä sairauteen. Mutta opin paljon asioita siilielämästä, kuten sen miten tuhistaan ja että siilillä on häntä, joka näkyy etenkin kun eläin röhnöttää mahallaan sohvalla, takajalat ojennettuina taakse ja etujalat sojottaen eteenpäin. :) Uskon Seamrogin myös huomanneen eläinrakkauteni, sillä aina kun käyn heillä, minun on pakko päästä juttelemaan Fredin ja Georgen kanssa ja paijailemaan pieniä tassuja ja pehmeää turkkia, ja hänen äidillään käydessämme on ihanaa päästä juttelemaan kissojen, Tiu'un ja Iisin kanssa ja palvomaan niiden kauniita kasvoja, tassuja ja häntiä. Lempieläimiäni onkin mm. siili ja kissa.

7. Yrittäjyys. Haluan jossain vaiheessa saada perustettua oman yrityksen, kahvila-konditorian. Minulla on jo selkeät suunnitelmat millainen paikasta tulisi. Haluaisin päästä yrittäjyyskurssille.

Minun pitäisi haastaa seitsemän ihmistä kirjoittamaan seitsemän asiaa itsestään, mutten oikein tunne ketään ja Seamrog onkin jo kirjoittanut. Mutta kuka tahansa, joka sattuu edes tämän tekstin lukemaan, voi kirjoittaa asioita itsestään ja linkittää bloginsa. :) Kiitos.

2 kommenttia:

  1. Pidän blogistasi, ja olet muuten yllättävän samalainen kuin minä! :) Minuakin on koulukiusattu ja tiedän tarkkaan tunteen kun iloa on etsittävä pienistä asioista, ettei täysin hajoaisi. Kamppailen edelleen kiusaamisen jättämien jälkien kanssa, vaikka nyt voisi kyllä sanoa että minulla on paljon, paljon paremmin asiat kuin kiusaajillani! :) Voimia sinulle, vaikutat samanlaiselta luovalta ja ajattelevalta persoonalta kuin minä. :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Kiitoksia! Onko muuten itselläsi blogia? :)

    VastaaPoista