keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Itsenäistä toimintaa

Huomenna on sitten itsenäisyyspäivä. Mitähän siitä sanoisi? Ainakin olen Suomesta ylpeä. Ja sininen sekä valkoinen ovat oivat värit. Hankin Stockmannilta sinivalkoisen helminauhan tulevaan pöytäkuuseeni. Nyt se roikkuu kirjahyllystä.

On tunnelmallista kirjoittaa hämärässä: kynttelikkö ikkunalaudalla ja pattereilla toimiva, alkujaan Indiskasta ostettu, kymmenen valopallon ketju tuuletusikkunalla roikkuen. Äsken ratkoin ristikkoa ja söin raejuustoa hapankorpulla. Odottelen että tee jäähtyy. Tee maidolla <3.

Ulkona sataa lunta. <3 Ja vinosti vastakkaisen talon yhdellä parvekkeella on tunnelmalliset, jäisensiniset valot. Näkyvät hyvin tietokonepöytääni ja piristävät. Tänään oli aikamoinen ramppaus keskustassa, kun kävin erään ystävättäreni kanssa hankkimassa mm. lampaanpaistia Stokkalta ja sitten erkanimme kukin suuntaamme. Pyörähdin Tiimarissa, Suomalaisessa, KappAhlissa ja joulukojuilla. Sitten kipitin Forumiin ja sen muutamiin kauppoihin. Olin vähällä unohtaa aikaisemmin kahden yllätyshenkilön joululahjat, mutta löysin sitten lopulta jotain sopivaa.

Veronpalautusrahat ovat ystäviä. Törsäsin granaattiomenaan, kivennäisveteen ja hapankorppuihin! :D Okei, ostin myös Veikkauksen joulukalenteriarvan. Rakastan raaputusarpojen rapsuttelua. Se on jotenkin todella tyydytystä antavaa.

Huomenna olisi tarkoitus suunnata tälle edellä mainitulle ystävättärelleni viettämään itsenäisen toiminnan päivää. Hän laittaa paistin uuniin jo aamusta, että se ehtii muhia pehmoiseksi ja suussa sulavaksi. Sitten keitetään lanttua ja tehdään mahdollisesti muhennosta siitä. Toisaalta ihan vain keitetyt lantut ovat suurta herkkuamme. Tai mistäs sitä tietää, jos lantut eksyvät uuniin saunomaan.
Lisäksi meillä on ruusukaalia (tarjouksessa Stokkalla juuri nyt, vink vink. 500 gramman pussi alle euro) keitettävänä ja lehtikaalia sipsiksi muutettavana.

Tuon lehtikaalisipsien reseptin sain eräältä henkilöltä rumpupiiriläisten ja Lehdon miitin yhteistapaamisessa Samhainina. Lehtikaali pestään, riivitään osiin, laitetaan leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Sitten ripotellaan oliiviöljyä ja suolaa päälle, ja paistetaan 2-3min 170 asteessa, jos muistan oikein. Eiköhän Googlettamalla löydy. Ehkä.

Sitten rapsuttelemme maailman upeinta ja ihaninta pikkukoiraa, ja enhän minä kuitenkaan puolueellinen ole. ;)

Itsenäisyyspäivänä voi miettiä omaa itsenäisyyttään ja sitä, mitä se merkitsee itselle. Ja mitä oman maan itsenäisyys myös merkitsee.

Kaikille toivotan hyvää itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti