lauantai 10. elokuuta 2013

Seksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä ennakkoluuloista

Milloin seksuaalisuudestani on tullut jonkun muun päänvaiva? Sen pitäisi olla yksityisasia. On minun asiani, mitä vällyjeni välissä tapahtuu vai tapahtuuko edes mitään. Ja se keneen ihastun, oli se sitten selkeästi jotain tiettyä sukupuolta tai ei. Ja mikä seksuaalinen suuntautuminen on, on henkilön oma asia, joka on samalla lailla ominaispiirre kuin esimerkiksi verityyppi.

Miksi heteromiehen on vaikea käsittää, etten halua seksiä? Aivan kuin astuisin jonkun varpaille kun totean, että hei, olen kiinnostunut ihmisen sisimmästä, en genitaaleista. Miksi se, että olen mitä olen, saa ihmiset varpailleen ja heidän olonsa epämukavaksi?


Vähän väliä mediassa tulee ilmi seksuaalivähemmistöihin liittyvää syrjintää. "Miksei ole heterokulkuetta?" joku kysyi kun uutisoitiin Pride-kulkueesta. Ehkä olisi, jos maailmassa ei saisi olla rauhassa hetero ja kulkea käsi kädessä vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa! "Miksi homous karnevalisoidaan?" Sateenkaarilippu tarkoittaa kaikkia mahdollisia henkilöitä heteronormatiivisuuden ulkopuolella, ainakin niin sen itse käsitän. Väriä pitää olla - kuten aiemmin oli nahistelua siitä, saako tummaihoinen edes näkyä katukuvassa. Pridessa halutaan tuoda esiin se tosiasia, että ihmisiä on moneen eriväriseen junaan ja se on normaalia. Niin kauan kuin on syrjintää seksuaalivähemmistöjä kohtaan, on Pride ja muuta tiedotusta. Aivan sama kuin ihonvärirasisminkin suhteen.


Ihmetyttää tuo "mikset oo normaali"-kysely, koska normaaliutta ei ole edes olemassa. Mitä sitten, jos joku mies tykkää miehestä, tai että nainen tykkää naisesta ja miehestä? Tai että joku mies tykkää naisesta tai että on pan, aseksuaali tai edustaa jotain muuta seksuaalista suuntautumista? Ei ole olemassa normaalia seksuaalisuutta, kuten ei ole olemassa normaalia ihmistäkään. Vähän sama lihavuuden kanssa - miksi kohistaan bikinivartalosta kun kaikki vartalot ovat bikinivartaloita? Olisi mahtavaa, jos jokaisen annettaisiin olla sellainen kuin on.

Mutta jotkut viittaavat oman uskontonsa kirjoihin (jos niitä on), että "homous on syntiä". Ei siellä lue niin. Miksi erilaisia ihmisiä olisi, jos esim. kristinuskon jumaluus ei olisi "tehnyt heitä omaksi kuvakseen"? Aika sadistinen jumaluus, jos luo erilaisia ihmisiä, jotta osa heistä voi kokea henkistä kärsimystä. Näissä uskonto vastaan seksuaalisuus- jutuissa on se ongelma, että jokainen tulkitsee asioita omalla tavallaan. Minä olen pakana ja koen, että maailmassa kukin on mitä on, ja jos ei tee pahaa muille, luonnolle tai itselleen, asiat on ok.

Mitä sitten, jos ei ole harrastanut seksiä "siihen ja siihen ikään mennessä"?

Mitä sitten, jos on ihastunut perunaan?


Mitä sitten, jos kokee suuren rakkauden jonkun kanssa? Ei sen pitäisi olla kiinni siitä, millaiset genitaalit tai halu sekstata on.

Mitä sitten, jos joku on syntynyt tytöksi, mutta mieltää olevansa poika? Ei se ole sinun asiasi kertoa, mitä joku saa tuntea.


Me olemme kaikki kuitenkin ihmisiä, oli meillä millainen maailmannäkemys, seksuaalisuus tai ihonväri tahansa. En itse näe asian suhteen mitään ongelmaa. Jos heteropari haluaa pitää käsistä kiinni kaupungilla, en ala osoitella, vaihda katua tai huutele perään. Siinäs pitävät toisistaan. Sanoisin jopa, että ei ole mitään tiettyä seksuaalisuuden muotoa. Kaiken voisi summata sellaiseen termiin kuin "whateverseksuaali".

Pitäkää huoli omista asioistanne. Varmasti esimerkiksi seuraavan päivän päivällissuunnittelu on tärkeämpää ja antoisampaa mietittävää kuin se, kehen lähikauppasi kassaneiti on lääpällään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti