perjantai 30. marraskuuta 2012

Karpihko pata

Kävin mittauttamassa kolesterolini ja verensokerini noin pari viikkoa sitten. Kolesteroli oli 5,4 eli vähän koholla ja yllätyin että se oli noinkin vähän. Verensokeri oli taas huolestuttavasti 6,2 ja diabetesdiagnoosin rajahan on 7. Sanottakoon, että ennen verikoetta minulla oli ollut todella ärhäkkä nielutulehdus, joten se kuulemma vaikuttaa asiaan, siispä minulla on viikolla 50 uusi verikoe ja toivotaan, toivotaan, toivotaan että verensokerin arvo olisi alempana.

Viimeksi muistan verensokerini (paasto) mitattaneen 2010 ja silloin se oli 5,8, näin terveydenhoitaja sanoi minulle puhelimessa. En tiedä, miksen silloin
jo reagoinut, taisi olla liikaa kaikenlaisia stressitekijöitä ja koska mittaustulos on maaliskuulta, minulla oli jo silloin todella vaikea masennuskausi menossa.

Mutta asiaan. Pyrin syömään nyt vähähiilihydraattisesti ja yritän saada herkuttelut pysymään 1-2krt/vko, sokerihiiri kun olen. Ruokavalioni on muuten hyvä, mutta nuo suklaat ja muut... Tämän päivän muhennokseen laitoin pienen määrän täysjyväriisiä kun halusin sen saada käytettyä.

Eli tässä karpihkon padan resepti:





400g jauhelihaa
liraus kasviöljyä
3rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 porkkanaa
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hieman ruokakermaa
vettä
parsakaalia
3dl ruskeita papuja
0,5d linssejä
1,5dl täysjyväriisiä (ja voi toki jättää veks)
1 kasvisliemikuutio
1tl suolaa
pieni pala lanttua (n. 100g)
rosmariinia
timjamia
paprikajauhetta
pippurisekoitusta

Paista jauheliha ja sipulit. Lisää loput (riisi, linssit, parsakaali ja lanttu esikeitettyjä) ja anna muhia noin 40-60min. Lisää mausteet. Tuosta riittää aika moneen ruokailukertaan.

Suosittelen: ripottele päälle pähkinöitä ja granaattiomenan siemeniä. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti