maanantai 10. tammikuuta 2011

Terveystuotteita

Olin keskustassa käymässä ja Kampissa oli iloinen paku, joka mainosti vitamiinivesiä. Pyöritin onnenpyörää ja sain valita kaksi mitä tahansa juomaa. :) Otin appelsiini /C+kalsiumin ja lohikäärmehedelmän.


Sitten pyörin hieman Forumissa. Yritin löytää itselleni sopivan puusta, luusta tai muusta valmistetun mustan sormuksen (mielellään pataässä-kuvalla), muttei ollut sopivaa kokoa. Tuollainen sormus on aseksuaalien tunnus.

Sen sijaan tapasin ystävääni S:ää, kävimme ravintolassa. Ja tuli fiilis, että pitää käydä Lifessa. Mitäs sieltä löysinkään... Pakurikääpää!


Pakuri, in English it's "chaga"
130g:n pussi oli hieman yli 21e, mutta ei se nyt paha hinta ole, sillä kahdesta teelusikallisesta jauhetta tulee litra pakuriteetä. :) Tuohon pakuriin tutustuin Smoothie -ja raakasuklaakurssilla, missä Jaakko Halmetoja luennoi mm. juuri pakurista.

Pakurin ilosanomaa voisin itsekin levittää. Pakurikääpää kasvaa mm. koivujen rungoilla (ihan suomalaistakin tavaraa voi siis itse leikellä, kunhan napsii yli 1,5m korkeudelta, plus huomioi mahdolliset oikeudet). Lahottajasieni.

Historiaa:

-Suomessa on pula-aikana käytetty pakurikääpää kahvinkorvikkeena. Joidenkin mielestä se maistuu kahvilta.
-Siperiassa, myös muuallakin Venäjällä pakuria on käytetty hoitamaan mm. syöpää, tuberkuloosia, diabetestä, vatsakatarria 1600-luvulta lähtien.
-jopa 5600 vuotta sitten Italiassa erään alppikiipeilijän nk. lääkelaukusta löydettiin pakuria.

Mukavia ominaisuuksia:

-suurin ORAC-luku kuin milään muulla tunnetulla ruoka-aineella (ORAC kertoo antioksidanttipitoisuudesta).
-sisältää antisyöpäominaisuuksia, antivirusominaisuuksia ja antisieniominaisuuksia
-verrataanpa pakuria mustikkaan. Kaikkihan tietävät, että mustikka sisältää antioksidantteja. Mustikan antioksidanttiluku on 2'400. Joten ehkäpä pakurin 52'452 peittoaa mustikan?
-hyvä lähde B-ryhmän vitamiineille
-proteiinin lähde
-suojelee tehokkaasti soluja vapailta radikaaleilta ja parantaa DNA:n korjautumista interferoneja tuottamalla
-Japanissa käytetään mm. pigmenttivirheiden korjaamisessa ja ihon eheyttäjänä
-joidenkin lähteiden mukaan pakuri sisältää NGF-yhdisteitä, jotka lisäisivät hermoston kasvua ja uusiutumista tukevia ainesosia
-Herblisti David Winstonin mukaan sisältää kaikkein voimakkaimpia anti-syöpä-ominaisuuksia kuin mikään muu lääkinnällinen sieni.
-sisältää mm. D2, B1, B2 ja B3- vitamiineja, mineraaleista muun muassa magnesiumia, kromia, rautaa ja kaliumia.
-tasapainoittaa kehon toimintaa

1 kommentti:

  1. Ai, hyvä kun postasit tuosta pakurijauheesta! Mukava tietää, että cocovilla on sitä kaupan, täytyypä aloittaa metsästys :)

    VastaaPoista