sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tunnustus

...on itse asiassa tosi hassu sana ja sen kanssa samanoloisia ovat tunnistus, tunnustelu ja tinnitus. :D Mutta sain Möllikältä Tunnustuksen.


Tehtävänäni on kertoa eläimestä tai eläimistä, jotka mielestäni kaipaavat suojelua.


Siili (Erinaceus europaeus)


Tämä pieni, hyönteisiä syövä julma pikkupeto on tuttu esihistoriallisista ajoista saakka, mutta se on kovaa vauhtia häviämässä. Syy: ihminen. Siilillä on huono näkö, mutta tarkka kuulo ja hajuaisti. Kun se on ylittämässä tietä ja pelottava jyrinäauto lähestyy, se turvautuu pallotteluun ja se on menoa se. Maailma olisi parempi paikka, jos täällä olisi enemmän tuhinaa.Mehiläinen/kimalainen


Oletteko huomanneet, että kimalaisia tai mehiläisiä ei oikein ole näkynyt viime vuosina? Niiden kannat ovat romahtaneet. Jos kasveille ei ole pölyttäjiä, kasvien suku ei jatku eikä satoa tule. Myös siivekkäille pikkupörriäisille tulee paha mieli.

Ethän sinä halua pahoittaa
Maija Mehiläisen mieltä?

Susi (Canis lupus)


Susia on Suomessa vähän. Väittäisin, että nk. häirikkösusia on nolla. Riistankasvattajat voivat ampua rauhallisia tavissusia salaa vedoten häirintään, vaikka tosi asiassa susi karttaa ihmistä ja pyrkii saalistamaan sen mitä tarvitsee. Voisimme oppia susilta lisää koirista.


Valas

Valaita pyydetään vieläkin jatkuvasti. Enkä ymmärrä miksi. Ne ovat kauniita, uljaita ja sulavia, ja todistavat sen että "big is beautiful". Niiden laulu koskettaa sydäntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti